Šam-rolnice kao iz bakine kuhinje: Uživajte u ovom prelepom mirisu i ukusu detinjstva

0
387

Retko ko da može da odoli ovim rolnicama, zar ne? E ako ste zaboravili na njih, pošto više nisu tako popularne, mi sto tu da vas podsetimo na njihov i miris i ukus. Sada su se stvari pojednostavile pa ne morate više da mesite testo, te će vaše šam-rolnice biti gotove za čas.

Foto:Coolinarika

500 gr gotovog lisnatog testa, jedan puding od vanile, 400ml mleka, 200ml slatke pavlake

Pročitajte i  Kuvani paradajz čuvaće vaše zdravlje do proleća: Jednostavan recept za sve domaćice

Prvo treba skuvati puding sa mlekom i da ostaviti da se skorz ohladi. Potom uzmite testo koje se odmrzlo i isecite i istanjite na 3cm širine i dužine oko 30cm.

Testo motajte na kalupe, a ako ih nemate možete da smotate dve kašike u foliju i da vam to bude kalup.

Pročitajte i  Reforma torta: Savršena poslastica PREPUNA čokolade i lešnika! Obožavaćete je!
Šaumrolnice
Foto:coolinarka

Pecite ih na 200 stepeni oko 20 minuta i ostavite da se skroz ohlade. Potom umutite slatku pavlaku i dodajte je u skroz ohlađen puding i sjedinite mikserom. Potom punite rolnice sa ovim filom. Možete da ih pospete šećerom ili ne od vas zaviti, a isto tako možete da osladite puding više ili manje. Uživajte

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime