Učite decu da ne budu bogata, već srećna: Najbolji savet Minje Subote svim roditeljima

0
476
Foto: Jutjub/printskrin

Čuveni kompozitor i voditelj emisije uz koju su stasale mnoge generacije “Muzički tobogan” Minja Subota preminuo je u 82. godini.
Njegovi najbliži prijatelji i saradnici opisivali su ga kao izuzetnog čoveka koji je mnogo učinio za Srbiju i srpsku decu.

U jednom intervjuu za Ženu Blic Minja je prokomentarisao i savremeno odrastanje mališana, koje se u mnogome razlikuje od ranijih generacija.

Pročitajte i  Čehov objasnio: Evo zašto je muškarcima LAKŠE da žive sa GLUPOM ženom

– Desilo se nešto što nije dobro. Pametni telefoni u rekordnom roku osvojili su roditelje, a samim tim i decu. Oduzimaju im ogromno vreme jer mališani, umesto s telefonom u rukama, treba da ga provode u drugim aktivnostima. Decu treba da vratimo društvenom životu jer preko telefona ne mogu da razmenjuju poštene, iskrene i varničave rečenice koje mogu da izgovaraju tokom razgovora uživo.

Pročitajte i  DANAS SU LETNjE ZADUŠNICE: Ovaj običaj treba ispoštovati obavezno, a evo šta nikako ne smete raditi

Zbunjeni roditelji danas traže savete od stručnih lica kako da odgajaju srećnu decu, a Minja je izdvojio šta bi danas bilo najvažnije za svakog roditelja:

– Moja poruka roditeljima je da oni pre svega moraju da budu borci za svoju decu. Oni moraju da se bora da njihova deca žive bolje, pa ako treba, i neka se udružuju i stvaraju organizacije za dobrobit svojih naslednika.

Pročitajte i  Nastanak Crnog jezera: Legenda o poseti Svetog Save durmitorskom kraju

– Ne učite decu da budu bogata. Učite ih da budu srećna. Na taj će način jednog dana znati prepoznati vrednost stvari, a ne njihovu cenu – rekao je jednom prilikom Minja i tako ostavio najvažniji i najbolji savet roditeljima.

Izvor: Opanak/Žena.Blic

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime