Учите децу да не буду богата, већ срећна: Најбољи савет Миње Суботе свим родитељима

0
598
Фото: Јутјуб/принтскрин

Чувени композитор и водитељ емисије уз коју су стасале многе генерације “Музички тобоган” Миња Субота преминуо је у 82. години.
Његови најближи пријатељи и сарадници описивали су га као изузетног човека који је много учинио за Србију и српску децу.

У једном интервјуу за Жену Блиц Миња је прокоментарисао и савремено одрастање малишана, које се у многоме разликује од ранијих генерација.

Pročitajte i  Мудре речи оца Серафима Петковића: Брига је молитва за оно што нећемо!

– Десило се нешто што није добро. Паметни телефони у рекордном року освојили су родитеље, а самим тим и децу. Одузимају им огромно време јер малишани, уместо с телефоном у рукама, треба да га проводе у другим активностима. Децу треба да вратимо друштвеном животу јер преко телефона не могу да размењују поштене, искрене и варничаве реченице које могу да изговарају током разговора уживо.

Pročitajte i  Сви знамо за шопску салату, али не знамо ко је у Србији народ по имену Шопи

Збуњени родитељи данас траже савете од стручних лица како да одгајају срећну децу, а Миња је издвојио шта би данас било најважније за сваког родитеља:

– Моја порука родитељима је да они пре свега морају да буду борци за своју децу. Они морају да се бора да њихова деца живе боље, па ако треба, и нека се удружују и стварају организације за добробит својих наследника.

Pročitajte i  За њих не постоји ни споменик: 50 младих Српкиња које су бежећи пред Турцима решиле да скоком у Саву оду у заједничку смрт

– Не учите децу да буду богата. Учите их да буду срећна. На тај ће начин једног дана знати препознати вредност ствари, а не њихову цену – рекао је једном приликом Миња и тако оставио најважнији и најбољи савет родитељима.

Извор: Опанак/Жена.Блиц

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име