Постаните професионалац за чоколадну глазуру: Бићете одушевљени колико је лако, а колачи као из посластичарнице

0
6076
Фото: Јутјуб/принтскрин

Потребни састојци:

80 g маргарина
100 g чоколаде за кување
2-3 капи уља

Припрема глазуре:

Маргарин ставите у шерпу и на ватру и доведите га до врења. Склоните са ватре и додајте изломљену чоколаду за кување и уље, мешајте жицом док се сва чоколада не отопи и прелијте преко колача/торте.

Како охладити чоколадну глазуру на торти/колачу и како је исећи?

Оставите торту/колач са глазуромна собној температури да се стегне (ни случајно на хладно или у фрижидер).

Ако је у питању колач, кад се глазура стегне онда га исеците загрејаним и сувим ножем, па тек потом ставите у фрижидер.

Ако је у питању торта, кад се глазура добро стисне при собној температури, ставите је у фрижидер, али је обавезно пола сата пре служења извадите из фрижидера и пустите да се “отпусти” на собној температури. Затим је исеците загрејаним ножем.

Поента савршене глазуре је да чоколаду никада не смете прокувати већ само отопити.

чоколадна глазура

Пријатно!

coolinarka.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име