Postanite profesionalac za čokoladnu glazuru: Bićete oduševljeni koliko je lako, a kolači kao iz poslastičarnice

0
3702

Potrebni sastojci:

80 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
2-3 kapi ulja

Priprema glazure:

čokoladna glazura

Margarin stavite u šerpu i na vatru i dovedite ga do vrenja. Sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu za kuvanje i ulje, mešajte žicom dok se sva čokolada ne otopi i prelijte preko kolača/torte.

Kako ohladiti čokoladnu glazuru na torti/kolaču i kako je iseći?

Pročitajte i  ZA POKOJ DUŠE: Ovo nikako ne smete da radite kada vam umre bliska osoba

Ostavite tortu/kolač sa glazuromna sobnoj temperaturi da se stegne (ni slučajno na hladno ili u frižider).

Ako je u pitanju kolač, kad se glazura stegne onda ga isecite zagrejanim i suvim nožem, pa tek potom stavite u frižider.

Ako je u pitanju torta, kad se glazura dobro stisne pri sobnoj temperaturi, stavite je u frižider, ali je obavezno pola sata pre služenja izvadite iz frižidera i pustite da se “otpusti” na sobnoj temperaturi. Zatim je isecite zagrejanim nožem.

Pročitajte i  Srpski pisac svedoči: Kako je vladika Petar II Petrović Njegoš odbio da poljubi časne verige apostola Petra

Poenta savršene glazure je da čokoladu nikada ne smete prokuvati već samo otopiti.

čokoladna glazura

Prijatno!

coolinarka.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime