Postanite profesionalac za čokoladnu glazuru: Bićete oduševljeni koliko je lako, a kolači kao iz poslastičarnice

0
5673
Foto: Jutjub/printskrin

Potrebni sastojci:

80 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
2-3 kapi ulja

Priprema glazure:

Margarin stavite u šerpu i na vatru i dovedite ga do vrenja. Sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu za kuvanje i ulje, mešajte žicom dok se sva čokolada ne otopi i prelijte preko kolača/torte.

Kako ohladiti čokoladnu glazuru na torti/kolaču i kako je iseći?

Pročitajte i  Mali Slobodan proglašen za sveca: Mučki ga je ubila Elfeta Veseli 1992. godine, ZVERSTVO KAKVO SE NE PAMTI

Ostavite tortu/kolač sa glazuromna sobnoj temperaturi da se stegne (ni slučajno na hladno ili u frižider).

Ako je u pitanju kolač, kad se glazura stegne onda ga isecite zagrejanim i suvim nožem, pa tek potom stavite u frižider.

Ako je u pitanju torta, kad se glazura dobro stisne pri sobnoj temperaturi, stavite je u frižider, ali je obavezno pola sata pre služenja izvadite iz frižidera i pustite da se “otpusti” na sobnoj temperaturi. Zatim je isecite zagrejanim nožem.

Pročitajte i  Negujmo svetinju braka: Otac Predrag Popović, najpoznatiji sveštenik Srbije, iznenadio svoju suprugu emotivnim rođendanskim videom

Poenta savršene glazure je da čokoladu nikada ne smete prokuvati već samo otopiti.

čokoladna glazura

Prijatno!

coolinarka.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime