Постаните професионалац за чоколадну глазуру: Бићете одушевљени колико је лако, а колачи као из посластичарнице

0
5888
Фото: Јутјуб/принтскрин

Потребни састојци:

80 g маргарина
100 g чоколаде за кување
2-3 капи уља

Припрема глазуре:

Маргарин ставите у шерпу и на ватру и доведите га до врења. Склоните са ватре и додајте изломљену чоколаду за кување и уље, мешајте жицом док се сва чоколада не отопи и прелијте преко колача/торте.

Како охладити чоколадну глазуру на торти/колачу и како је исећи?

Pročitajte i  Да ли је ГРЕХ ако човек не пости? Отац Гојко објаснио колико је пост значајан

Оставите торту/колач са глазуромна собној температури да се стегне (ни случајно на хладно или у фрижидер).

Ако је у питању колач, кад се глазура стегне онда га исеците загрејаним и сувим ножем, па тек потом ставите у фрижидер.

Ако је у питању торта, кад се глазура добро стисне при собној температури, ставите је у фрижидер, али је обавезно пола сата пре служења извадите из фрижидера и пустите да се “отпусти” на собној температури. Затим је исеците загрејаним ножем.

Pročitajte i  Трагична љубав Ј. Ј. Змаја: Изгубили су ЧЕТВОРО ДЕЦЕ, а својој Ружи посветио је најлепше стихове и после ЊЕНЕ СМРТИ

Поента савршене глазуре је да чоколаду никада не смете прокувати већ само отопити.

чоколадна глазура

Пријатно!

coolinarka.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име