Постаните професионалац за чоколадну глазуру: Бићете одушевљени колико је лако, а колачи као из посластичарнице

Потребни састојци:

80 g маргарина
100 g чоколаде за кување
2-3 капи уља

Припрема глазуре:

Маргарин ставите у шерпу и на ватру и доведите га до врења. Склоните са ватре и додајте изломљену чоколаду за кување и уље, мешајте жицом док се сва чоколада не отопи и прелијте преко колача/торте.

Како охладити чоколадну глазуру на торти/колачу и како је исећи?

Pročitajte i  Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком

Оставите торту/колач са глазуромна собној температури да се стегне (ни случајно на хладно или у фрижидер).

Ако је у питању колач, кад се глазура стегне онда га исеците загрејаним и сувим ножем, па тек потом ставите у фрижидер.

Ако је у питању торта, кад се глазура добро стисне при собној температури, ставите је у фрижидер, али је обавезно пола сата пре служења извадите из фрижидера и пустите да се “отпусти” на собној температури. Затим је исеците загрејаним ножем.

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Поента савршене глазуре је да чоколаду никада не смете прокувати већ само отопити.

чоколадна глазура

Пријатно!

coolinarka.net

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...