Потребни састојци:
80 g маргарина
100 g чоколаде за кување
2-3 капи уља
Припрема глазуре:
Маргарин ставите у шерпу и на ватру и доведите га до врења. Склоните са ватре и додајте изломљену чоколаду за кување и уље, мешајте жицом док се сва чоколада не отопи и прелијте преко колача/торте.
Како охладити чоколадну глазуру на торти/колачу и како је исећи?
Оставите торту/колач са глазуромна собној температури да се стегне (ни случајно на хладно или у фрижидер).
Ако је у питању колач, кад се глазура стегне онда га исеците загрејаним и сувим ножем, па тек потом ставите у фрижидер.
Ако је у питању торта, кад се глазура добро стисне при собној температури, ставите је у фрижидер, али је обавезно пола сата пре служења извадите из фрижидера и пустите да се “отпусти” на собној температури. Затим је исеците загрејаним ножем.
Поента савршене глазуре је да чоколаду никада не смете прокувати већ само отопити.
Пријатно!
coolinarka.net