SAVETI VLADIKE NIKOLAJA SRPSKIM MAJKAMA: 3 ključna pedagoška principa! “Od majke zavisi najviše. Imaj uvek na umu ovo troje!”

0
1032

Saveti vladike Nikolaja – pedagoški model vaspitanja na osnovu kojih će vaš dom “biti hram”.

“Od majke zavisi najviše. Imaj uvek na umu ovo troje!”

saveti vladike nikolaja srpskim majkama

Prvo: ostavi svoje dete bez ručka. Tvoje dete treba da sazna, šta znači biti gladan i treba da bude sposobno, da ovda-onda u životu svome da svoj ručak gladnima.

Pročitajte i  Ne propusti mesečni izazov (challenge) na Mister D aplikaciji

Drugo: Ne dozvoli svome detetu nikad, da govori zlo o drugim ljudima pre nego što je priznalo i pokajalo svoje zlo. Svet može popravljati samo onaj, ko je u stanju sebe popraviti.

I treće: ne uči svoje dete sebičnosti. Naučiti dete sebičnosti znači ponoviti nauk, koji mu je priroda dala već u začeću njegovom. Ma koliko ga ti, majko, učila nesebičnosti, nikad nećeš potpuno pobediti prirodu. Zato ne prestaj svako jutro savetovati sina: podaj sine, od svega što imaš dosta jedan deo tvojim drugovima, koji nemaju ništa. Ne prestaj svako veče tražiti računa od sina o njegovim dobrim delima od toga dana.

Pročitajte i  MONAH ARSENIJE JOVANOVIĆ O SVOM SPASENJU IZ PAKLA DROGE: Ovako svedoči ostroški podvižnik o izlečenju kroz veru i stradanju bliskih prijatelja

saveti vladike nikolaja srpskim majkama

Budi sveštenik svome sinu, – sveštenička je dužnost da revoltira ljude protiv zla – i tvoj dom biće hram. Ne skrivaj od sina, da i zlo ima u ovome svetu svoj visok i temeljit presto, kome se milioni ljudi dano-noćno klanjaju. No utvrdi ga u veri, da on ne spada u te milione, koji se zlu klanjaju, do da je predodređen za vojnika dobra”.

Pročitajte i  Ko je Srbin i srpskoga roda danas slavi Vidovdan, dan kada je car Lazar izabrao nebesko carstvo umesto zemaljskog

 

Alfa Omega Klub

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime