Савршен ручак за посне дане – кромпир и тиквице у предивном преливу од печурака

0
2100

Потребно је:

600 гр кромпира; 1 шаргарепа; 2 мање тиквице; 1 главица црног лука; 1 парадајз; белог лука у гранулама; 3 кашике кукурузног браша; 2 кашике гриза; зачина, соли; бибера; љута туцана паприка; мало слатке црвене паприке;
першунов лист; кесица супе од печурака.

Припрема: Kромпир, тиквице и шаргарепу очистити и исећи на колутове. Посолити додати зачин. Лук и парадајз исећи на колутове. У кромпир и шаргарепу и тиквице додати бибер, алеву и туцану паприку, додати бели лук, уље и кукурузно брашно и гриз и све добро измешати.

Pročitajte i  Како се некад поштовала слава: Домови су постајали цркве у којима се молило и били су отворени за путнике намернике

Плех подмазати и поређати кромпир у плех. Додати лук и парадајз па га ставити између кромпира.

Kесицу супе од печурака размутити у млакој води око 250 мл и прелити преко кромпира. Још мало поуљити посути першунов лист и пећи на 220 степени Целзијуса око 40 мин.

Извор: Kод баке у гостима

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име