Savršen ručak za posne dane – krompir i tikvice u predivnom prelivu od pečuraka

0
1392

Potrebno je:

600 gr krompira; 1 šargarepa; 2 manje tikvice; 1 glavica crnog luka; 1 paradajz; belog luka u granulama; 3 kašike kukuruznog braša; 2 kašike griza; začina, soli; bibera; ljuta tucana paprika; malo slatke crvene paprike;
peršunov list; kesica supe od pečuraka.

Priprema: Krompir, tikvice i šargarepu očistiti i iseći na kolutove. Posoliti dodati začin. Luk i paradajz iseći na kolutove. U krompir i šargarepu i tikvice dodati biber, alevu i tucanu papriku, dodati beli luk, ulje i kukuruzno brašno i griz i sve dobro izmešati.

Pročitajte i  Srpski vladar iz senke o kom se danas vrlo malo zna: Nosio je i mač i mantiju, i bio desna ruka kralja Milutina

Pleh podmazati i poređati krompir u pleh. Dodati luk i paradajz pa ga staviti između krompira.

Kesicu supe od pečuraka razmutiti u mlakoj vodi oko 250 ml i preliti preko krompira. Još malo pouljiti posuti peršunov list i peći na 220 stepeni Celzijusa oko 40 min.

Izvor: Kod bake u gostima

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime