Трпеза за Велики петак: Најсавршенија посна јела за овај дан!

0
3252

Овај дан треба да проведете у строгом посту и са својом породицом, а ми вам доносимо једностава посна јела којима можете обрадовати своју породицу.
Крем чорба
Потребно је:
већа главица црног лука
200гр спанаћа
3 чена белог лука
један посни маргарин
8дцл воде
2 кашике Ц зачина
3 кашике брашна
со, бибер
Припрема:
Црни лук ситно изрезати, као и бели, па их заједно испржити на мало маргарина док благо не порумене, затим додати и ситно исецкан спанаћ, затим мало соли и бибера, па динстати уз непрестано мешање. Сипати четвртину воде, а у остатку воде размутити мешавину зачина, па онда затим додати спанаћу и луку. Пустити да чорба проври, па је оставити на ватри још 2-3 минута.Потом испасирати чорбу миксером коју одмах можете сервирати.
Мусака од шампињона
Потребно је:
5 кромпира
2 веће шаргарепе
500гр шампињона
3 чена белог лука
шољица пиринча
со, бибер, маслиново уље
Припрема:
Ољуштити кромпир и шаргарепу и исећи на колутове, а шампињоне на мало дебље комаде. На дно тепсије поређајте исечени кромпир, па печурке и шаргарепу,а потом поспите пиринач и додајте ситно исецкан бели лук. Посолите и, побиберите по укусу и онда наређати још два иста таква реда. Можете покрити фолијом и пећите у рерни на 250° око 35 минута. Потом скините фолију и запеците горњи слој.
Куглице од пиринча и бадема
Потребно је:
200гр пиринча
50гр шећера у праху
100гр печених лешника
100гр грожђица
50гр печених бадема
сок од поморанџе
1 супена кашикабило којег ликера
3 кашике кокосовог брашна
Припрема:
Скувати пиринач и када се охлади додати млевене бадеме и лешникеи ситно исецкане грожђице, сок и ликер. Добро промешајте да се све сједини и од смесе обликујте мале кугле. Уваљајте их у кокос и сервирајте.

србијаданас/опанак

Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  Љубица са 95 година ради, трчи, свира и шали се песмом на свој рачун: "Матора сам, матора, али волим да живим"

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име