Савршена за славску трпезу: Крем салата од пилетине, кикирикија и сусама

Потребни састојци:

600г белог пилећег меса
200г сланог печеног кикирикија
150г сусама
400мл мајонез
360г киселе павлака 20%мм (две мале павлаке)
Со

Поступак:

Скувајте бело месо у сланој води. Када се потпуно охлади, исеците га на комаде дужине око 2 цм, а затим сваки комадић исцепкајте како бисте добили грубље нити. Сусам пропржите на две кашике уља док не порумени. Издвојите малу количину прженог сусама за украшавање. Кикирики ставите у чисту и јаку кесу, па га тучком добро уситните. Такође издвојите малу количину за украшавање. Спојите све састојке, додајте мајонез, павлаку и со по потреби (кикирики је слан па можете и без додатне соли, зависи колико слано волите). Све добро промешајте, распоредите у чиније за послуживање и поспите преосталим сусамом и кикирикијем. Оставите у фрижидеру да се охлади и стегне. Пријатно!

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...