Савети за савршено укисељене краставчиће: Избегните ове грешке при прављењу зимнице и добићете савршено хрскаву и укусну туршију

0
232
Фото: Јутјуб/принтскрин/

Кисели краставчићи спадају у једну од најомиљенијих зимница и слажу се уз буквално било које јело, али чак и најискуснијим домаћицама ретко полази за руком да „погоди“ онај препознатљиви укус куповних корнишона.

Постоји неколико грешака у припреми за које већина не зна, а могу значајно да утичу на крајњи производ. Најчешћа грешка настаје приликом избора сорте краставца коју ћете киселити.

Pročitajte i  Кад кућа замирише: Рецепт за колач са јабукама и циметом

За зимницу су најбољи они са дебљом кором, не дужи од 10 цм и који имају крупније “тачкице” на површини. Уколико сте у могућности пре куповине пробајте краставац, уколико је горак немојте га узимати, неће ваљати ма шта год да урадите.

Такође, приликом кисељења морате да обратите пажњу на квалитет воде. Боље је да користите флаширану, филтрирану, или пак да прво прокувате воду са чесме.

Pročitajte i  Кајања на самрти: Епископ Тихон Шевкунов открива за чим људи највише жале када куцне задњи час

Kористите крупну со и избегавајте јодирану. Добар савет је и да потопите краставце у воду пре припреме, неколико сати у води учиниће их чвршћим и укуснијим. Такође, не заборавите да окренете тегле наопаки и оставите их тако преко ноћи, на тај неће пропустити ваздух, који може довести до бржег кварења, а учиниће краставчиће меканим и мање хрскавим.

Pročitajte i  Оригинални рецепт за НОВОПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Специјалитет коме нико не може одолети

Извор: Ствар укуса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име