Сека Саблић о култури у Србији и турбо-фолку: “Све је то мимо културе. Један ужас, трулеж, један хаос”

0
862

Једна од наших највећих глумица и комичарки свих времена, Јелисавета Сека Саблић, ове године обележава пола века каријере.

Добитница и највећег признања за глумицу у Србији, награде “Жанка Стокић” (2008) позната је и по свом бритком језику, невероватном смислу за хумор, али и тренуцима када у јавности без устручавања каже оно што мисли.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Отворено говорећи о свему што нас данас окружује, овога пута је на мети њене критике била култура у Србији.

сека саблић

“Све је то мимо културе. Уведен је од турбо-фолка од 90-тих па на овамо нешто што више није кичерица. То је један ужас, један трулеж, један хаос. Не знам шта да кажем, само да молимо Бога да млади људи извуку главе из тога и да постану продуховљени, оплемењени који траже нешто више у животу”, нагласила је Сека.

Pročitajte i  Ћирило и Методије су Словенима подарили писменост како би разумели хришћанску мисао

Напоменула је и да младим колегама не дели савете из једног разлога.

“Ја ништа не учим млађе колеге. Они живе друго време које не личи на моје. Мислим да су доста оштећени. Али свако има свој живот, један једини, па нека се сналазе, нека пливају како знају и умеју”, истакла је позната глумица.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

ТВ Вијести

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име