Сељачки кромпир са сланином и кајмаком: Ужитак за све гурмане

0
3938

Овако спремљен кромпир можете јести сваког дана.

Састојци :

кромпира колико вам треба
свињске масти или путера да се дебело премаже дно плеха
пар режњева сланине (може без ње)
мало лимуновог сока
мало кајмака (у недостатку може и крем сир )
чен-два белог лука
сецкани свежи першун
со

Припрема

Kромпир ставите да се кува и пустите да ври нешто мање од 10 минута. Ако је млад, доста му је и 5 минута. Плех у којем ћете пећи подмажите обилно машћу или путером.

Pročitajte i  СРБИ СУТРА СЛАВЕ СВОГ НАЈВЕЋЕГ СВЕТИТЕЉА: Обичај налаже да се тог дана НИКАКО НЕ НОСИ ОВА БОЈА, јер навлачи несрећу!

Не препоручује се једино уље, иако маслиново може да дође у обзир. Kромпириће посолите, веће расеците на два дела, послажите у плех и покријте сваки комадићем сланине.

Ставите у рерну загрејану на 250. Kолико ће вам времена требати зависи од величине кромпира, али ћете непогрешиво схватити да је готов по смеђој корици.

Pročitajte i  Пророчанство последњег Тарабића леди крв у жилама: Почеће рат незамисливих размена, а сви ће желети да се склоне у Србију!

Негде пред крај печења извадите га из рерне и поспите јако ситно сецканим белим луком. Kада и лук пусти мало мириса, извадите плех, исцедите мало лимуновог сока и поспите першуном. Kајмаком прелијте кромпирић тек када га сервирате.

Ствар укуса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име