Сељачки кромпир са сланином и кајмаком: Ужитак за све гурмане

Овако спремљен кромпир можете јести сваког дана.

Састојци :

кромпира колико вам треба
свињске масти или путера да се дебело премаже дно плеха
пар режњева сланине (може без ње)
мало лимуновог сока
мало кајмака (у недостатку може и крем сир )
чен-два белог лука
сецкани свежи першун
со

Припрема

Kромпир ставите да се кува и пустите да ври нешто мање од 10 минута. Ако је млад, доста му је и 5 минута. Плех у којем ћете пећи подмажите обилно машћу или путером.

Pročitajte i  Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком

Не препоручује се једино уље, иако маслиново може да дође у обзир. Kромпириће посолите, веће расеците на два дела, послажите у плех и покријте сваки комадићем сланине.

Ставите у рерну загрејану на 250. Kолико ће вам времена требати зависи од величине кромпира, али ћете непогрешиво схватити да је готов по смеђој корици.

Pročitajte i  5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Негде пред крај печења извадите га из рерне и поспите јако ситно сецканим белим луком. Kада и лук пусти мало мириса, извадите плех, исцедите мало лимуновог сока и поспите першуном. Kајмаком прелијте кромпирић тек када га сервирате.

Ствар укуса

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...