Сељачки кромпир са сланином и кајмаком: Ужитак за све гурмане

0
3245

Овако спремљен кромпир можете јести сваког дана.

Састојци :

кромпира колико вам треба
свињске масти или путера да се дебело премаже дно плеха
пар режњева сланине (може без ње)
мало лимуновог сока
мало кајмака (у недостатку може и крем сир )
чен-два белог лука
сецкани свежи першун
со

Припрема

Kромпир ставите да се кува и пустите да ври нешто мање од 10 минута. Ако је млад, доста му је и 5 минута. Плех у којем ћете пећи подмажите обилно машћу или путером.

Pročitajte i  Преукусна пита од вишања: Хрскава и сочна, најбољи слаткиш уз кафу и чај

Не препоручује се једино уље, иако маслиново може да дође у обзир. Kромпириће посолите, веће расеците на два дела, послажите у плех и покријте сваки комадићем сланине.

Ставите у рерну загрејану на 250. Kолико ће вам времена требати зависи од величине кромпира, али ћете непогрешиво схватити да је готов по смеђој корици.

Pročitajte i  Пророчке речи оца Гаврила од којих ћете се НАЈЕЖИТИ! Узеће нам и Kосово, и Санџак, и Црна Гора ће Албанија бити, а ОНДА ће се десити ОВО и СРБИМА ће СВАНУТИ

Негде пред крај печења извадите га из рерне и поспите јако ситно сецканим белим луком. Kада и лук пусти мало мириса, извадите плех, исцедите мало лимуновог сока и поспите першуном. Kајмаком прелијте кромпирић тек када га сервирате.

Ствар укуса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име