Seljački krompir sa slaninom i kajmakom: Užitak za sve gurmane

0
3768

Ovako spremljen krompir možete jesti svakog dana.

Sastojci :

krompira koliko vam treba
svinjske masti ili putera da se debelo premaže dno pleha
par režnjeva slanine (može bez nje)
malo limunovog soka
malo kajmaka (u nedostatku može i krem sir )
čen-dva belog luka
seckani sveži peršun
so

Priprema

Krompir stavite da se kuva i pustite da vri nešto manje od 10 minuta. Ako je mlad, dosta mu je i 5 minuta. Pleh u kojem ćete peći podmažite obilno mašću ili puterom.

Pročitajte i  Ovako ćete prepoznati urokljive oči! Narod i dalje veruje u njihovu moć, a evo kako da se SAČUVATE OD ZLOBNOG I ZAVIDNOG POGLEDA

Ne preporučuje se jedino ulje, iako maslinovo može da dođe u obzir. Krompiriće posolite, veće rasecite na dva dela, poslažite u pleh i pokrijte svaki komadićem slanine.

Stavite u rernu zagrejanu na 250. Koliko će vam vremena trebati zavisi od veličine krompira, ali ćete nepogrešivo shvatiti da je gotov po smeđoj korici.

Pročitajte i  OBIČAJI NA VASKRŠNI UTORAK: Jednu stvar treba da uradite da bi vas SREĆA PRATILA TOKOM CELE GODINE!

Negde pred kraj pečenja izvadite ga iz rerne i pospite jako sitno seckanim belim lukom. Kada i luk pusti malo mirisa, izvadite pleh, iscedite malo limunovog soka i pospite peršunom. Kajmakom prelijte krompirić tek kada ga servirate.

Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime