Славни глумац Роберт де Ниро у ОВОМ српском селу неприметно је боравио неколико дана: Стигао је на запреги, обожавао гибаницу

1
2707

Славни глумац Роберт де Ниро током студентских дана обилазио је Европу аутостопом. Тако га је, тих шездесетих година прошлог века, пут нанео до села Чокот близу Ниша. Kако је и код кога провео тада шест дана, први пут јавно говори његов домаћин, тачније син домаћина.

Дошли су по мене у школу, гимназију, због госта са којим не могу да се споразумеју, каже Синиша Ђокић, мештанин Чокота и присећа се сусрета са холивудским глумцем.

“Тата је долазио са пијаце из града према селу запрегом, а Де Ниро је ходао и стопирао. Видео је да запрега иде споро и искористио моменат да се попне на кола у задњи део. Њих двојица нису ништа разговарали, а тата кад је дошао до тадашњег аутопута који води за Грчку, зауставио је коња и рекао му да може да сиђе, да је то његов пут”.

Pročitajte i  Радно време београдских пијаца током предстојећег празника Дана државности
Cover crop

Kако му је отац препричао, Де Ниро је тад устукнуо и деловало је да неће на аутопут, већ је продужио запрегом. Тако се нашао баш у селу Чокот.

“За нас је он био још један гост, али проблем је био јер не зна језик”. Синиша је једини успевао да се споразуме са Де Ниром.

“Симпатичан млад човек, пружили смо руку један другом кад сам га први пут видео, представио се… објаснио нам да је студент и да је на путу аутостопом. Рекао је да долази из Немачке и да иде према југу ка Грчкој. Очарао ме својим изгледом”, сећа се Синиша.

Pročitajte i  Потпуно погрешно користите ове речи: Свакодневно их употребљавате, а не знате да грешите

Kаже да је глумац вежбао сваког јутра, као и да је волео да проводи време у башти.

Де Ниро је био одушевљен гибанцом и питом, како каже Синиша, “о погачи да не прича”, а паприку са сиром није хтео прва два, три дана да једе.

Пратио је, холивудски глумац, током свог боравка младог Синишу свако јутро у школу и у шали му говорио да побегне са последња два часа.

Pročitajte i  Остала му је НЕОСТВАРЕНА жеља: Ђоле Балашевић је преминуо, а једну ствар није стигао да уради

“Молио сам га, јер нисмо имали ниједну кафану или ресторан, да седнемо на пиће у продавници на гајбице и да пијемо ‘из руке'”, присећа се Ђокић, али Де Ниро је то одбијао.

У Чокоту је провео шест дана, а његови домаћини су тек десетак година касније схватили ко је био њихов гост. “Припремао се неки фестивал код нас и почеле су његове фотографије да се објављују у штампи. Рекао сам ево мог госта”.

Синиши, међутим, сметају приче мештана да му је славни глумац дао новац да сагради кућу и да је богат човек због њега.

Б92

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име