Сеоски туризам, аутентичан спој природе и традиције

0
127

Удружење грађана Амикус , у жељи да рашири свест и информисаност о туристичкој понуди Србије из области сеоског туризма, те да индиректно повећа број туриста у селима широм Србије, 3.августа 2022. у етно селу Тигањица организује радионицу “Сеоски туризам, аутентичан спој природе и традиције”.

Овај догађај организује се у оквиру истоименог пројекта подржаног од министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Циљ је да се сеоска домаћинства и етно села, као својеврсни музеји на отвореном, представе као аутентичне туристичке дестинације које имају богату понуду (природне лепоте, гастрономија, традиција, културно наслеђе) и могу да задовоље потребе и очекивања домаћих и страних туриста.

Радионица има за циљ да представи сеоска домаћинства и етно села као дестинације богате активностима, природним лепотама, гастрономијом, традицијом, културним наслеђем, специјалним интересовањима (брање лековитог биља, планинарење, пешачење, винске туре и слично).

То ће бити прилика да се, у форми трибине и појединачних презентација размене искуства у области развоја ове врсте туризма, изазови, препреке и недоумице на које се наилазило или још постоје као потенцијални проблем, експанзија популарности сеоског туризма у време ковид пандемије и по њеном окончању.

Догађај ће окупити представнике Туристичке организације Србије и Београда, туристичких агенција, Министарства туризма, Министарства културе, етно домаћинстава и села, представнике медија.

Очекујемо вас да заједно сеоски туризам србије представимо као аутентичну туристичку атракцију за љубитеље природе, традиције и културног наслеђа.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име