SIROTINJA NE DOBIJA ASTMU: Alergolozi o lošem imunitetu današnje dece!

0
318

Da nismo u današnje vreme previše opterećeni čistoćom?

Danas je retko videte decu da se samostalno igraju u prirodi. Roditelji kao da su postali opsednuti čistoćom i decu previše drže pod staklenim zvonom, deca ne dolaze u kontak sa mikrobima koji su naime jako važni za izgradnju imunog sistema deteta!?

deca_1371284066_670x0

Današnja deca su svakako bolesnija od dece pre jedno 15 godina, dosta njih boluje od različitih alergija, astme, ekscema, imaju određene intolerancije na hranu, i svake godine se povećava broj obolele dece.

Pročitajte i  ЦВЕТ НАСТАО ОД ЕВИНИХ СУЗА: Ђурђевак чува срце и доноси љубав и срећу

Arelgolozi tvrde da je upravo previše čistoće krivo za poras oboljenja kod dece. Današnja deca se jako retko igraju u prirodi i na taj način ne dolaze u kontak sa mikrobima za koje smo rekli da su vrlo važni da su deca u kontaktu s njima, kako bi uzgradili što jači odbrambeni sistem. Čistoća jeste pola zdravlja, ali nečistoća je upravo ona druga polovina.

o-decaku

Takođe deca treba da odrastaju uz neku životinju, dal psa ili mačku, kako dete kasnije ne bi dobilo astmu, jer izloženost i kontak sa životinjama smanjuje rizik od ove bolesti. Ako dete odrasta uz psa ono je samim tim više izloženo prljavštini i bakterijama i na taj način u ranoj dobi gradi imuni sistem.

Pročitajte i  Отров који лечи срце и обнавља бешику: Можете је наћи на свакој ливади, а ево како се користи

Današnja deca su previše izložena utičaju plastine, mobilnih telefona i wi-fi, koji takođe mogu biti uzroci oslabljenog sistema i mogu biti okidači alergijskih reakcija, zbog zdračenja tih svih predmeta, a i brza hrana je takođe opasna i nepoželjna.

decaci

 

Samo srednja i viša klasa imaju alergijske reakcije, dok sirotinja nema problema s tim. I ni jedna bolest od koje boluje savremeno čovečanstvo nema u siromašnim zemljama, ni alergija, ni gojaznosti i sl. ali i oni boluju od nečeg drugog. U svakom slučaju savet je: Da treba pustiti decu da se prljaju i da se umazu i igraju sa životinjama jer na taj nači im to pomaže u kasnijem dobu!

Pročitajte i  Моћне и лековите! Двадесет трешања има 10 пута јаче дејство од аспирина

stil/opanak

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име