Такозване “Сиромашкице”: Рецепт за посне, хрскаве и укусне кифлице са џемом

0
1211

Потребни су вам следећи састојци:

Тесто:

300мл уља
150мл вруће воде
1 прашак за пециво
500г брашна

Надев:

џем

За ваљање:

200г шећера у праху
1 ванилин шећер

Поступак:

Помешајте воду и уље, затим прашак за пециво и промешајте
Постепено додајте брашно мешајући, прво кашиком а затим руком
Тесто поделите на 3-4 лоптице , па на побрашњеној површини руком обликујте спљоштени круг а затим растањите оклагијом у круг пречника 20-25 цм.
Пресеците круг ножем тако да добијете 8 троуглова.
Ставите на сваки део по мало џема и умотајте кифлице.
У плех ставите папир за печење и поређајте кифлице.
Рерну загрејте на 200 степени, када ставите кифлице смањите на 180 степени и пеците док не порумене.
Вруће кифлице уваљајте у шећер у праху у који је умешан ванилин шећер. Пријатно!

Pročitajte i  Икона Богородице Пећке: Учинила је многа чуда у граду Пећи, ношена је у литији кроз град и од куће до куће домаћина
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име