Sirotinjsko jelo koje je Gaga Nikolić OBOŽAVAO: Pravio ga je sam i uvek jeo uz pivo

0
1753

 

Omiljni srpski glumac, Dragan Nikolić, bio je poznat kao veliki gurman i ljubitelj dobre kapljice.

Iako je voleo da uživa uhrani, Gaga se nije mnogo motao po kuhinj, međutim, kako je jednom prilikom izjavio, umeo je dobro da napravi palačinke, kao i da spremi morsku i rečnu ribu.

Pročitajte i  Filozofija Matije Bećkovića kao surova istina današnjice: Zaostalost je postala jedna vrsta mode. Pomodno je i popularno biti zaostao

– Zimi volim krompir iz rerne isečen na pola sa kajmakom, slaninom i pivom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš mašinu – rekao je tada slavni Gaga.

Ovako spremljen krompir je u nekim mestima poznat kao “pole” ili “polutke”, a recept je više nego jednostavan.

Pročitajte i  Lepe se za prste: Sočni bataci u sosu od pečuraka koje ćete obožavati!

Sastojci:

Krompir

Kajmak

Slaninica

So

Priprema:

Nekoliko krompira (po želji) dobro operite i bez guljenja kore ga isecite na pola po dužini.

Poslažite krompir tako da je zaobljeni deo na dnu pleha.

Dobro posolite i pecite 10 minuta u rerni.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime