Омиљни српски глумац, Драган Николић, био је познат као велики гурман и љубитељ добре капљице.
Иако је волео да ужива ухрани, Гага се није много мотао по кухињ, међутим, како је једном приликом изјавио, умео је добро да направи палачинке, као и да спреми морску и речну рибу.
– Зими волим кромпир из рерне исечен на пола са кајмаком, сланином и пивом. То је неки мој кућни посао. Не умем ни да укључим веш машину – рекао је тада славни Гага.
Овако спремљен кромпир је у неким местима познат као “поле” или “полутке”, а рецепт је више него једноставан.
Састојци:
Kромпир
Kајмак
Сланиница
Со
Припрема:
Неколико кромпира (по жељи) добро оперите и без гуљења коре га исеците на пола по дужини.
Послажите кромпир тако да је заобљени део на дну плеха.
Добро посолите и пеците 10 минута у рерни.