Сиротињско јело које је Гага Николић ОБОЖАВАО: Правио га је сам и увек јео уз пиво

0
4927
Foto: Jutjub/printskrin

Омиљни српски глумац, Драган Николић, био је познат као велики гурман и љубитељ добре капљице.

Иако је волео да ужива ухрани, Гага се није много мотао по кухињ, међутим, како је једном приликом изјавио, умео је добро да направи палачинке, као и да спреми морску и речну рибу.

– Зими волим кромпир из рерне исечен на пола са кајмаком, сланином и пивом. То је неки мој кућни посао. Не умем ни да укључим веш машину – рекао је тада славни Гага.

Pročitajte i  Шта кад вам у сан дође светац? Свештеник дао одговор на питање које све занима!

Овако спремљен кромпир је у неким местима познат као “поле” или “полутке”, а рецепт је више него једноставан.

Састојци:

Kромпир

Kајмак

Сланиница

Со

Припрема:

Неколико кромпира (по жељи) добро оперите и без гуљења коре га исеците на пола по дужини.

Послажите кромпир тако да је заобљени део на дну плеха.

Pročitajte i  Нестварна лепота! Плутајућа острва на СКРИВЕНОМ МЕСТУ у Србији остављају БЕЗ ДАХА (ФОТО)

Добро посолите и пеците 10 минута у рерни.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име