Сиротињско јело које је Гага Николић ОБОЖАВАО: Правио га је сам и увек јео уз пиво

Омиљни српски глумац, Драган Николић, био је познат као велики гурман и љубитељ добре капљице.

Иако је волео да ужива ухрани, Гага се није много мотао по кухињ, међутим, како је једном приликом изјавио, умео је добро да направи палачинке, као и да спреми морску и речну рибу.

– Зими волим кромпир из рерне исечен на пола са кајмаком, сланином и пивом. То је неки мој кућни посао. Не умем ни да укључим веш машину – рекао је тада славни Гага.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овако спремљен кромпир је у неким местима познат као “поле” или “полутке”, а рецепт је више него једноставан.

Састојци:

Kромпир

Kајмак

Сланиница

Со

Припрема:

Неколико кромпира (по жељи) добро оперите и без гуљења коре га исеците на пола по дужини.

Послажите кромпир тако да је заобљени део на дну плеха.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Добро посолите и пеците 10 минута у рерни.

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...