Nemojte samo da pravite ajvar od paprike jedite je sirovu jer je takva i najbolja

0
747

Kraljica paprika je polako ali sugurno ušetala u naše domove i omogućila nam da od nje pravimo razne đakonije. Ako ste već napravili zimnicu u obliku ajvara, pinđura i pečene paprike onda u svoje svakodnevne obroke uvrstite obavezno svežu papriku. A evo koje su sve njene blagodeti.

paprike

 

Paprika poboljšava vaš metabolizam i pomaže u borbi orotiv viška kilograma jer sadrži malo kalorija. Snižava trigliceride i drži holesterol pod kontrolom.

Pročitajte i  Prelepi divlji konji Suve planine: Sve ih je manje jer ih lovokradice hvataju i prave od njih mesne prerađevine

Jača imuni sistem. Ona je bogata vitaminom C i stimuliše bele ćelije u borbi protiv infekcija. Jača vaš umuni sistem, a vitamin C i flovonoid koji se nalaze u paprici sprečavaju disajne probleme kao što su upala pluća, teško disanje i astma.

paprike

Antioksidaciona svojstva i prevencija protiv raka. Vitamini A i C su jaki antioksidanti i pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i pomažu u lečenju srčanih oboljenja, bronhijalne astem i katarakte itd. Kao prevenciju od raka papriku treba svakodnevo konzumirati.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime