Немојте само да правите ајвар од паприке једите је сирову јер је таква и најбоља

0
847

Краљица паприка је полако али сугурно ушетала у наше домове и омогућила нам да од ње правимо разне ђаконије. Ако сте већ направили зимницу у облику ајвара, пинђура и печене паприке онда у своје свакодневне оброке уврстите обавезно свежу паприку. А ево које су све њене благодети.

паприке

 

Паприка побољшава ваш метаболизам и помаже у борби оротив вишка килограма јер садржи мало калорија. Снижава триглицериде и држи холестерол под контролом.

Pročitajte i  Београд: У децембру 2020. године, чувени водич Мишелин откриће који је њихов избор ресторана у српској престоници

Јача имуни систем. Она је богата витамином Ц и стимулише беле ћелије у борби против инфекција. Јача ваш умуни систем, а витамин Ц и фловоноид који се налазе у паприци спречавају дисајне проблеме као што су упала плућа, тешко дисање и астма.

паприке

Антиоксидациона својства и превенција против рака. Витамини А и Ц су јаки антиоксиданти и помажу у борби против слободних радикала и помажу у лечењу срчаних обољења, бронхијалне астем и катаракте итд. Као превенцију од рака паприку треба свакоднево конзумирати.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име