SJAJAN IZBOR ZA RUČAK: Hrskava piletina koja se lako sprema

Hrskava i ukusna piletina može da bude sjajan izbor za ručak. Iako zbog izgleda ovog jela možete da pomislite da je njegova priprema teška, ovaj recept će vas uveriti u suprotno.

hrskava piletina 2

POTREBNO JE: 

1 kg piletine (grudi, batak i krila), 240 g brašna, 15 g soli, 15 g crnog bibera, 15 g crvenog bibera, 7.5 g belog luka u prahu, 15 g crnog luka u prahu, 15 g začinskih suvih biljaka, 120 g krompira u prahu (može mešavina za pire) , 6 jaja, ulje.
PRIPREMA: Pomešati sve začine sa brašnom, u posebnoj činiji umutiti jaja. Svaki komad mesa prvo uvaljajte u jaja, a potom u brašno i začini. Ostaviti meso da 20 minuta stoji, a potom  ga 15 minuta pržite u tiganju na vrelom ulju. Svaka dva do tri minuta okrećite meso u tiganju.

hrskava piletina

Žena Blic

 

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...