Na samo 7 km od centra Loznice, okružen šumom planine Gučevo, na tromeđi sela Budimlija, Paskovac i Trbušnica, ugnezdio se skriveni dragulj ovog kraja – vodopad Skakavac.

Visok je oko 7.5 metara, a po pričama meštana, predstavljao je sastajalište parova, koji su prema verovanju, imali kasnije srećan zajednički život. I danas ovo mesto privlači mlade parove u nadi da će njihova ljubav biti još veća.

Pročitajte i  Isceljuje i duh i telo: Sveta tajna dolazi u pomoć svima koji se nađu u velikoj nevolji i bolesti
Foto: Klub Budimlija
Foto: Klub Budimlija

Od centra Loznice do kraja asfaltiranog dela sela Budimlija stiže se nakon 10-ak minuta vožnje automobilom. Nakon otprilike još 500 metara utabanog šumskog puta dolazi se do ulaza na ograđeno privatno imanje odakle praktično morate da krenete peške kako biste stigli do vodopada Skakavac.

Malo je Lozničana koji znaju da postoji, a još manje onih koji su videli jedini vodopad u ovom kraju.

Pročitajte i  Svi smo čuli za Savu Savanovića, a malo ko zna za vampira iz sela Kisiljeva o kom su pisale bečke novine
Foto: YouTube print screen
Foto: YouTube print screen

Prateći rečicu Budimliju, koju ćete morati nekoliko puta i da preskačete gazeći po kamenju tako da je preporučljivo da se adekvatno obujete, nakon 15-ak minuta stiže se do samog vodopada. Tada, uživanje u čarobnom prizoru, miru i tišini kao i cvrkutu ptica, može da počne.

Iz obližnjeg odmarališta “Budimlija” potrudili su se da posetiocima olakšaju pronalaženje vodopada i snalaženje u šumi, postavljanjem putokaza, ali i upozorenja da iza sebe ne ostavljaju smeće i brinu o očuvanju netaknute prirode.

Pročitajte i  Recept za uštipke ODUŠEVIO je svakog: Pravi domaći, mogu se jesti uz slano i slatko!

Izvor: Zanimljive destinacije, Blic

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime