Скривена блага ботанике: Децо, проведите дан у природи и упознајте биљке које живе око нас

0
240
Фото Курир, Зорана Јевтић

Истражимо заједно

Едукативно- забавна радионица “Скривена блага ботанике”, намењена старијим основцима, биће одржана у следећу суботу 29. октобра у Институту за ботанику и Ботаничкој башти “Јевремовац”.

У овој оази, у којој се, иначе, гаји чак 2.000 биљних врста из читавог света, деца од 6. до 8. разреда основне школе моћи ће да на креативан и занимиљив начин размишљају о значају очувања животне средине И њеном утицају на здравље свих нас. Идеја едукативне радионице је да се кроз игру и дружење у природи, деца упознају са свим бенефитима здраве животне средине.

Фото Курир, Зорана Јевтић

У оквиру радионице “Скривена блага ботанике“ они ће имати прилику да, у трајању од два сата, ближе упознају аутохтоне биљке Србије, као и скривене драгуље ботанике, док ће применом савремених технологија, апликација и програма открити детаље и занимљивости о ендемичним и реликтним врстама биљака.

Фото Курир, Зорана Јевтић

Радионицу за школарце на тему значаја очувања животне средине и одговорног понашања сваког појединца у оквиру пројекта „Београдска еколуција, који се суфинансира средствима из буџета Града Београда, Градске управе града Београда, Секретаријата за заштиту животне средине организују удружење „Амикус“ у сарадњи са компанијом „Adria Media Group“.

Grad Beograd, Gradska uprava

Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Tekst je objavljen u sklopu Projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Grada Beograda, Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za zaštitu životne sredine

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име