JEDNOSTAVAN I ZDRAV RUČAK: Napravite sladak kupus sa junećim mesom

Bilo da je kuvan, svež, ribanac ili kiseo, kupus se često nalazi na trpezi, a obiluje i hranljivim i lekovitim sastojcima.

Kupus  je bogat celulozom, koja poboljšava probavu, deluje povoljno na zacelivanje rana, preventivno pomaže kod prehlade i kašlja.

Evo jednostavnog recepta za sladak kupus sa junetinom:

Potrebni sastojci:

  • 500 g junećeg mesa
  • 1 kg svežeg kupusa
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 paradajza
  • 1 dl ulja
  • 5 zrna bibera
  • 1 veća šargarepa
  • 1 paprika
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica aleve paprike
  • so

Priprema:

Na zagrejanom ulju dinstati iseckan crni luk i meso isečeno na komade. Kada meso omekša dodati šargarepu isečenu na tanke kolutove i  krupno isečenkupus . Posle desetak minuta dodati kašiku brašna, alevu papriku, biber u zrnu, isečenu papriku (može svežu, zamrznutu ili suvu) i paradajz (može svež, mleveni ili kuvani). Potom naliti vodom da ogrezne, posoliti po ukusu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko pola sata.

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...