Saturday, April 19, 2025
NaslovnaNaslovnaRučak na kašiku za danas: Sladak kupus sa rebarcima ima poseban šmek!

Ručak na kašiku za danas: Sladak kupus sa rebarcima ima poseban šmek!

Sastojci:

2 kg kupusa
400 g dimljenih svinjskih reberaca
500 ml paradajz soka
2 glavice luka
2 šargarepe
4 čena belog luka
3 kašike masti
1 kašika sirćeta
so, biber

Priprema:

U dublju šerpu sipaje vodu i sirće, pa stavite rebarca. Kuvajte ih oko 15 minuta, procedite i isperite mlakom vodom. Kupus, crni i beli luk iseckajte na kockice, a šargarepu na kolutove. U šerpu stavite mast i zagrejte, pa stavite crni i beli luk da se dinstaju sa malo vode. Kada luk postane staklast, stavite polovinu isečenog kupusa, šargarepu, začinite po ukus, poređajte suva rebarca, pa stavite ostatak kupusa koji ćete takođe začiniti. Sve prelijte paradajz sokom i vodom da ogrezne, pa stavite da se krčka. Kada kupus splasne, nalijte još vode. Kupus kuvajte oko 40 minuta, bez mešanja, na srednjoj temperaturi.

Izvor: Stvar ukusa

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments