Потребно је: 1 л млека, 300 г шећера, још 3 дл млека, 4 кесице желатина, 500 г шлаг креме, 300 г рендане чоколаде, 300 г исецканих јагода, 300 г млевеног кекса, 2 мање кутије пишкоте.
Припрема: У 1 л млека сипати 300 г шећера прокувати и охладити. Док се млеко хлади узети других 3 дл млека (хладног) и потопити 4 кесице желатина. Када се млеко охладило додати растопљени желатин и благо миксером мутити да се добије глатка маса у коју додајемо 500 г шлага.
Све добро умутити око 10 минута па добијени фил поделити на три једнака дела. У 1. део додати 300 г рендане чоколаде. У 2. део додати 300 г исецканих јагода. У 3. део додати 300 г млевеног кекса.
У плех димензија 36×24 цм ставити фолију… преко фолије сипати први део, па други део, па трећи део. Затим преко последњег дела поређати пишкоте које су провучене кроз сок од јагода.
Торта нека одстоји у фрижидеру, па изврнути на тацну за торту. Декорисати по жељи.
recepti.com