Jedna smesa za testo u 3 boje: Prelepo dekorisana i ukusna slana torta GOTOVA ZA MANjE OD POLA SATA

0
253
Foto: Jutjub/printskrin

Sastojci:

6 jaja
100 g brašna
80 g pavlake
50 ml ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
10 g praška za pecivo
40 g pirea od crvene paprike
20 g rendanog sira
40 g pirea od spanaća
0,5 kašičice slatke paprike
malo kurkume
Za fil:

300 g svežeg sira
200 g krem sira
2-3 kašike majoneza
1 kašičica senfa
so
šunka po izboru
1 paprika babura
mladi luk

Priprema:

Odvojite belanca i žumanca, pa u belnaca dodajte so i umutite. Posle nekog vremena dodajte šećer i nastavite da mutite. Žumanca umutite sa uljem, pa dodajte pavlaku i opet sjedinite mikserom. Pomešajte obe smese i sjedinite. Podelite smesu na 3 jednaka dela. U prvu smesu dodajte slatku papriku i pire od paprike. Pire od paprike se pravi tako što izrendate unutrašnjost paprike, i dobijena smesa je pire. Promešajte. U drugu posudu ubacite pire od spanaća. Njega pravite tako što spanać skuvate, pa izblendirate. Promešajte. U treću posudu sipajte kurkumu i promešajte. Dodajte i rednadni sir. Na pleh stavite pek papir. Kašikom vadite svaku smesu i sipajte u pleh. Pravite razmak kako biste dobili raznobojno testo. Lepo četkom razmažite da se sve sjedini. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Isecite na 2 dela kako biste dobili 2 pravougaonika. Isecite ivice kako bi ispao ravan. Te krajeve što ste odstranili, isecite na kockice i ostavite sa strane.

Pročitajte i  Savršeno kremasta susam salata: Idealna za slavsku trpezu, ide baš uz sve

Sir, majonez i senf sjedinite štapnim mikserom, pa dodajte krem sir. Kada sjedinite, u tankom sloju premažite jedno testo sa sirom. Zatim u sir dodajte sitno seckanu šunku, papriku i mladi luk. Promešajte, pa premažite drugo testo. Stavite jedno na drugo, ali ovo premazano samo sa sirom neka bude sir okrenut na gore. Ukrasite kockicama koje ste dobili od testa, kao i sa malo paprike i mladog luka. Pokrijte i stavite u frižider na bar 2-3 sata.

Pročitajte i  Najveći greh tokom posta: Otac Arsenije objasnio suštinu odricanja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime