Посетите традиционалну “Сланинијаду” у Качареву и пробајте најбоље сланине од Кине до Португала, на највећем сајму сланине на свету

0
534

Сланинијада која се већ 31. годину за редом одржава у Качареву јединствена је манифестација по свом садржају. Одржава се од 1987. године и заснована је на промоцији производа од меса који репрезентују традиционалне гастрономске обичаје и кухињу становништва Јужног Баната.

Сланинијада има статус светске гастрономске манифестације зато што у њој своју сланину излажу произвођачи из свих крајева света. Тако посетиоци могу пробати сланину из Кине, Француске, Немачке, Америке, Португала, Румуније, као и из свих земаља региона. Представници из 74 земље долазили су у ово мало војвођанско село не би ли укрстили сланине на највећој манифестацији посвећеној овом специјалитету.

Ове године качаревачка Сланинијада ће бити одржана од 14. до 18. фебруара. Окупиће више од 30 индустријских и 200 индивидуалних произвођача сланине и меса, како је најавила Туристичка организација Србије. Очекује се да ће ту манифестацију посетити више од 50.000 гостију. За најбољу сланину такмичиће се произвођачи из 16 држава, а биће организоване и изложбе фотографија, карикатура и домаће радиности, као и концерти.

Качарево је место сусрета двеју традиција – староседелачке традиције, и оне дођошке колонистичке. У овом месту створена је нова, измешана верзија спремања сувомеснатих производа. Сваке године, на преко 3000 m2 затвореног и отвореног простора поставља се стотине штандова и излажу се стотине тона сланине. Ово је заправо највећи сајам сланине на свету, који се базира на поштовању, неговању и очувању традиције.

Избор активности током 4 дана трајања “Сланинијаде” богат је и разноврстан, пријемчив свим генерацијама. За 14. фебруар заказана је Парада Сланине, свечано Отварање, затим од 19:00 – 21:00 часова концерт Тропико бенда и ватромет. 15. фебруара је најављен Културно – забавни програм од 13:00 – 17:00 часова, а од 19:00 – 21:00 концерт Коктел бенда. 16. нас очекују такмичења у испијању пива и једењу сланине, а завршног дана тј. 17. фебруара трка прасића од 12:00 – 13:00.

Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  Савети доктора Несторовића: Крећите се што више, здраво је и не кошта ништа!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име