Слатко од крушака из рерне: Без стајања крај шпорета и мешања. Савршена домаћа, практична посластица

0
2296

Неопходни састојци за припрему слатког су:

1 килограм крушака
500 грама шећера
Сок од 2 лимуна
200 милилитара воде

Поступак припреме:

Одабране крушке ољуштите па исеците на мање комаде и очистите. Распоредите их затим у дубок плех, па поспите шећером и прелијте соком од два лимуна. Оставите их да одстоје 1-3 сата, да отпусте свој сок. Након тог времена додајте и воду, па у рерну да се све крчка.

Рерну претходно загрејте на 180 степени, а крушке крчкајте око 2 сата. То зависи од рерне до рерне – знаћете да су готове када омекну, благо порумене и сируп постане густ.

Pročitajte i  КАКО ЈЕ КЕРУША ГАБИ ПОСТАЛА ХЕРОЈ БЕОГРАДА: Легендарна борба храброг пса и јагуара у Београдском Зоо врту и данас се препричава

Готово слатко изгледа исто као и када припремате у шерпи – онда када су крушке мекане и фино скуване.

Можда ће вам бити лакше да оставите у рерни и скокнете да позавршавате друге кућне послове, него да врије на рингли у шерпи, па можда прекипи и слично. Има предности, зар не? А, после у већ загрејаној рерни припремите неки колач да можете да се сладите док се слатко не охлади.

Pročitajte i  Шта кад вам у сан дође светац? Свештеник дао одговор на питање које све занима!

Слатко док је топло сипајте у стерилисане тегле, добро затворите поклопцем па их ушушкајте у ћебенце или крпама. Оставите да се слатко тако охлади на собној темп. па тек када се скроз охлади одложите у фриз, односно на неко тамније и хладније место.

*Такође, можете повећати количину састојака сразмерно ако желите да припремите већу количину. Пазите само, ако припремате ову варијанту, да вам све крушке лепо стану у плех, и остали потребни састојци. Бирајте неки дубљи плех, тако да током крчкања не прска много по рерни.

Pročitajte i  Старински рецепт за питу бундевару са домаћим корама: Савршен укус који асоцира на детињство

…Још један савет гратис!

Слатко од крушака можете правити тако што ћете додати неко друго воће по вашем избору, а да се укуси фино сложе. Слатко од крушака и јабука је веееома укусно, а можете му додати цимет, орахе и ванилу и тако добијете савршену домаћу посластицу.

receptopedija.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име