Састојци: 1.100 г лимуна, 1,5 кг шећера, 2 кашичице (10 г) винске киселине, 2 л воде.
Припрема: Кору од лимуна изрендати. Воће пробости на неколико места дебелом иглом. Ставити да се кува у 3 воде, а само кување треба да траје 4 минута (свако кување је у новој хладној води).
Направити умерено густи шећерни сируп од воде и шећера. Насећи охлађено воће на парчиће и ставити у сируп заједно са наренданом кором. Слатко ставити да се кува док лимун не омекша, а сируп згусне. На крају додати винску киселину у врућу воду и кувати још 2-3 минута.
Тако припремљено слатко пребацити у другу чисту посуду и оставити да одстоји 5-6 сати. Сипати у стерилисане тегле и чувати на тамном месту.
bonapeti.rs