Данас је празник породице, супружничке верности и љубави: Славимо Светог Петра и Февонију, овим речима помолите се за своје најмилије

0
775
Фото: Фејсбук

Петар је био кнез, племићког порекла а Февронија сиромашна, пчеларева кћи. Из тога разлога властела је покушавала да их раздвоји, клеветама, злом и мржњом, да их свргне и преузме власт. Међутим они су понели крст свој до краја и остали верности и љубави, све до свога краја. У старости су примили монашки чин као Давид и Ефросинија. Умрли су, обоје, на чудесан начин, истог дана, 8. јула. Иако су за себе направили заједнички дрвени сандук, не желећи ни по смрти да се раздвајају, нису могли да буду заједно сахрањено, јер је то противно монашком обичају.

Међутим, после сахрањивања, њихови сандуци пронађени су празна, а њихова тела у заједничком сандуку. Тела су раздвојили, али су их поново нашли заједно. Након тога су сахрањени заједно и више никада нису раздвајани. Тек након неког времена, извађене су њихове нетрулежне мошти и почела су да се дешавају чуда и исцељења. Свети Петар и Февронија су постали симбол супружничке верности и љубави.

Pročitajte i  Брзо, јефтино и преукусно! Ручак од само 3 састојака правићете стално

На данашњи дан посебно се помолите за свог супружника и љубав.

Господе Исусе,

Захваљујем ти за сваког члана своје породице.
Верујем да је сваки од њих Твој посебни дар за мене и позив да их настојим усрећити.
Своју си љубљену децу подарио мени да буду моја деца, моји укућани.
Опрости ми што толико пута нисам с њима поступао (ла) као с Твојом децом.
Опрости свакоме од нас грехе које смо починили једни против других, против Тебе.
Господине, предајем Ти све породичне проблеме, и молим Те, да нам даднеш мудрости и снаге да исправимо све што је себично,
што није у љубави, што је криво и неисправно у нашој породици, све што није по Твојој вољи и што разара нашу породичну љубав и срећу.

Pročitajte i  Јутарња молитва за благослов деце: Речи које сваки родитељ треба да зна напамет!

ОПАНАК

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име