Састојци:
250-300 г ћурећег или пилећег филеа
1 конзерва кукуруза
1 краставац
1 слатка и кисела јабука
мајонез
1/2 лимуна
мало першуна
Припрема:
Скувајте месо и исеците на коцкице. Тако и краставац и јабуке. Преко јабука сипајте мало лимуновог сока. Округлу чинију обложите провидном фолијом. Сипајте прво кукуруз (мало оставите за декорацију), затим ред мајонеза, па јабуке, па ред мајонеза, па краставац, па мајонез и на крају месо. Ставите у фрижидер на 15 минута, па помоћу тањира окрените. Скините фолију и са стране украсите кукурузом, а од коре краставца можете да направите цвет. Са стране ставите мало першуна, а можете декрисати по жељи или уопште не морате.