SLAVSKA RIBLJA ČORBA: Upotpunite vašu trpezu ovim tradicionalnim slavskim jelom

Za riblju čorbu potrebno vam je: 

  • 300 g pastrmke
  • 300 g šarana
  • 150 g oslića
  • oko 2 l vode
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 krompir
  • 3 lista lovora
  • prsohvat bibera u zrnu
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika soli
  • 1 začin za riblju čorbu (u kesici)
  • 1 kašičica tucane paprike
  • suvi biljni začin
  • ulje
  • brašno
  • aleva paprika
  • suvi peršun

Operite dobro ribe i stavite ih u duboku šerpu. Dodajte oko 2l vode i još: 1 glavicu iseckanog luka, 2 iseckane šargarepe, iseckan krompir i začine: 3 lovorova lista, biber u zrnu, 1 kašičicu šećera, 1 kašiku soli. Tako začinjenu ribu stavite da se kuva 1 sat, pazeći da uvek ima vode.

Kada riba bude skuvana izvadite je iz šerpe i odvojite meso od kostiju. Meso ponovo vratite u šerpu, a zatim dodajte kesicu začina za riblju čorbu, 1 kašičicu tucane paprike i biljnog suvog začina po ukusu. Sve to dobro promešajte i kuvajte još 15 minuta.

Nakon toga, čorbu začinite zaprškom od ulja, brašna i aleve paprike i pustite da se krčka još 5 minuta.

Na kraju dodajte peršun.

corba 2

riblja čorba

PROČITAJTE JOŠ: LJUTI GULAŠ OD SOMOVINE PO RECEPTU OCA GAVRILA: Posno jelo koje se brzo i lako sprema

PROČITAJTE JOŠ. POSNE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA NA HILANDARSKI NAČIN: Originalno jelo koje može upotpuniti vašu slavsku trpezu

 

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...