Састојци:

750 гр шљива (без коштица)
1 каранфилић
1 штапић цимета
500 мл воде
350 гр шећера
20 гр ванилин шећера
1/2 боце белог рума (350-400 мл)
1/2 боце водке (350-400 мл)

ликер од шљива

Припрема:

Шљиве са каранфилићем, циметом и водом закувати и оставити да ври још 20 минута. Процедити. Додати шећер и ванилин шећер. Оставити да одстоји једно 10 сати.

Pročitajte i  Домаћи ликер од јагода: Дамско пиће које осваја неодољивом аромом

Додати рум и водку и оставити 2 недеље да стоји.

Служи се лети хладан, а зими загрејан са мало шлага и мало цимета.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име