Очекивано због пандемије: Драстично смањен број туриста у Србији у марту 2020. године

0
349

У марту месецу 2020. године у Републици Србији боравило је 102.623 туриста, који су остварили 344.596 ноцења. Проглашење пандемије вируса ЦОВИД-19 и привремено обустављање свих комерцијалних међународних летова у Србији утицали су на то да пад долазака страних туриста у Србију, у марту месецу, буде 56%. Када су ноћења у питању остварено их је 45,7% мање него у марту прошле године.

Захваљујући одличним резултатима у јануару и фебруару, пре него што су границе многих земаља затворене за путовања, пад долазака страних туриста у нашу земљу је за први квартал ове године (јануар-март) једноцифрен и износи 8,3%. Очекујемо да ће тај пад бити значајно већи, када се сумирају резултати из априла месеца, у којем је туризам у целом свету стао.

Pročitajte i  Најлепше поруке за Божић: Уз традиционално "Христос се роди" подарите пријатељима оригиналне божићне поздраве и жеље!

У периоду јануар-март 2020. Србију је посетило укупно 556.351 туриста. Највећи број долазака, у поменутом периоду, остварили су домаћи туристи. Страних туриста, било је 14,2% мање него у прва три месеца прошле године. Они су најчешће бирали Београд, Копаоник, Златибор, Нови Сад, Ниш…

Домаћи туристи највише су боравили на Копаонику, затим следе Златибор, Београд, Врнајчка Бања…

Pročitajte i  Бугари га поштују и славе, а Срби га заборавили: Мошти српског владара толико су моћан симбол да не дозвољавају њихов пренос у Србију

Од иностраних земаља, највећи број ноћења остварили су туристи из Румуније ( 54.654 ноћење, што је 2,5 % мање у поређењу са периодом јануар-март 2019. године), затим следе туристи из Црне Горе, Русије, БиХ, Северне Македоније.

Туристичка организација Србије

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име