Сочан и мекан колач са орасима: Готов за трен, укус ће те распаметити!

Састојци:

3 јаја
100 грама брашна
100 грама гриза
100 грама ораха
100 грама шећера
100 грама сувог грожђа
3 веће јабуке
50 мил уља
200 мл јогурта
1 прашак за пециво
цимет
ванилин шећер
100 грама чоколаде
50 грама сецканих лешника
корица лимуна

Припрема:

Умутите јаја са шећером.
Додајте брашно са прашком за пециво, гриз, млевене орахе, суво грожђе,рендане јабуке, цимет, корицу лимуна и на крају јогурт, те све измешајте.
Сипајте у плех 30×20 и пеците на 200 Целзијуса 45 минута.
Топли колач прелијте растопљеном чоколадом и поспите сецканим лешницима или орасима ( може и измврљеним кексом).
Охладите и сеците по жељи.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Бакина кухиња

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...