Сочна јагњетина као испод сача: Ручак који ће вас распаметити!

Састојци:

1, 2 кг јагњећих груди
1,2 кг кромпира
2 шаргарепе
главица лука
1/2 корена целера
3 чена белог лука
1 дл белог вина
рузмарин
слатка алева паприка
уље
со, бибер

Припрема:

Јагњеће груди исеците на једнаке комаде, ставите у посуду, зачините алевом паприком, сољу, бибером, дробљеним белим луком, листићима рузмарина и прелијте с мало уља. Све заједно добро измешајте и ставите на дно ватросталне посуде, пише Лепа & Срећна.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Истим зачинима и на исти начин у засебној посуди зачините кромпир сечен на крупније комаде, лук, шаргарепу и целер. Зачињеним поврћем прекријте месо и све подлијте белим вином. Ставите да се пече у загрејану рерну, на доњи ниво, на 200 степени, отприлике пола сата. Затим месо преместите на поврће и пеците даље још четрдесетак минута.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Пријатно!

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...