Дечко јој је трагично настрадао у олуји, а она је умрла од дроге: Тужна животна прича српске глумице, коју су сви волели

0
9493
Фото: Јутјуб/принтскрин

Глумицу Соњу Савић увек је пратио глас да је млада, несхваћена и чудна, али детаљи из њеног живота су мање познати јавности. Била је хероина једног времена. Живела је кратко, али је оставила трага у уметности, култури, животу.

Из родног Чачка долази у Београд како би се опробала у глуми коју је највише волела. Уписује Факултет драмских уметности у класи Миње Дедић, а заједно са њом у том периоду глуму студирају Зоран Цвијановић, Светислав Гонцића, Жарко Лаушевић, Бранимир Брстине.

Већ од самог почетка бављења глумом, пратиле су је контроверзне приче. Једном приликом је на питање новинарке да ли је у емотивној вези са Радетом Шербеџијом са којим је снимила чувени филм “Уна” прекинула интервју.

– Ја сам фасцинирана Радетом Шербеџијом. Ја га обожавам, и увек ћу га високо ставити на пиједестал људи које сам упознала у свом животу. Ја нисам гледала много његових представа, пре него што сам га упознала, али сам зато гледала доста филмова. Међутим, то ме није фасцинирало, ја сам то поштовала- рекла је легендарна Уна Војводић након снимања поменутог филма.

Са друге стране, на питање с ким се дружи када не снима филмове и серије, она је одговорила:

Хм, да! Ја имам неку срећу, чујеш колико пута то спомињем да изгледа као да стварно имам много среће, а ја је, у ствари уопште немам; ја сам један несрећна девојка. Дружим се са ширим кругом људи с којима сам одрасла негде петнаест година, изјавила је Соња једном приликом.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Након тога снима бројне филмове као што су: “Живети као сав нормалан свет”, “Kако је пропао рокенрол”, “Шећерна водица”, “Давитељ против давитеља”, “Балкански шпијун”, “Чавка” и многи други.

Временом је започела дружење са Миланом Младеновићем и читавим саставом групе “ЕKВ”. Многи кажу да управо тада долази први пут у контакт са наркотицима, али и упознаје своју велику и једину љубав џез музичара Влајка Лалића. Многи кажу да је маштала да постане његова супруга.

Знала је да каже да једна од најтежих тренутка у њеном животу поред смрти оца, јесте дан када је Влајко препрано напустио овај свет 1990. Услед велике олује, његов једрењак је потонуо, а Соња је месецима касније била у депресији због његове смрти. Отишла је одмах потом у Словенију где је остала скоро десет година, вратила се у Србију и вратила се филму, али не у тој мери у којој је то пре чинила.

Pročitajte i  Ћирило и Методије су Словенима подарили писменост како би разумели хришћанску мисао

Многи кажу да је тада ушла у проблеме које доноси конзумирање кокаина и хероина. Током једног интервјуа новинар ју је упитао да ли користи неку од врста наркотика, она је без размишљања одговроила да јој је највећа жеља да ради чисте главе и срца, али да је проблем тај што камера све види.

Не, нисам конзумирала, осим у друштву у којем се конзумирала уз алкохол. Ан женерал! Једино канабис може да ме помери у неке више сфере и да ме отвори за слављеничко осећање овог бедног и јадног света. Овде се протура ђубре од дроге као наркотички тренд. Амброзије су се користиле за церемоније у старим цивилизацијама за највише аристократске родове- рекла је Соња.

Глумица која је била симбол новог таласа београдских уметника рушила је табуе, живела испред свог времена и често била несхваћена. Неколико година је живела и радила у Словенији, где је третирана као велика звезда.

– Зашто лоше пролазим у граду у ком живим, у земљи из које потичем, појма немам. Да није било Словеније, не бих преживела деведесете, а исто важи и за ово време. Волела бих да добијем средства и направим само још један савремени сајбер мјузикхол који би прерастао у клабинг, али овај град изгледа да нема афинитета према мени. Често чујем да да говоре како сам ексцесна личност, мада кад радим никад нисам таква, питајте кога хоћете – рекла је једном приликом Соња.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Kао и све даме, и она је маштала о удаји и деци са познатим џез музичарем Влајком Лалићем. Имала је тек 15 година када се заљубила у њега, а он је био и остао њена једина љубав. Раздвојила их је његова прерана смрт 1990. године, када се утопио на једрењу кад га је захватила олуја.

– Док сам била млада, често сам замишљала како ћу имати брак и породицу са човеком кога бескрајно волим и коме ћу се потпуно посветити. Имала сам велику љубав. Откако је он отишао из мог живота, када сам имала двадесет девет година, себе сматрам удовицом – говорила је Соња.

Али пороци су јој дошли главе 23. септембра 2008. године када је у стану у Kурсулиној улици пронађена мртва. Лекари су могли да констатују смрт, а према званичним подацима након обдукције преминула је услед превелике дозе наркотика у 48. години живота.

Glossy

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име