Спанаћ запечен у рерни: Прави мушки ручак

Блог Бакина кухиња увек нас обрадује неким новим, креативним јелом. Овога пута направили су право изненађење за све. Дека, који је, иначе, дегустатор најбољих бакиних специјалитета, нашао се у улози кувара и спремио је прави мушки ручак.

Уживајте!

Потребно је: 1/2 кг спанаћа; 1-3 везе младог лука; 200 мл млека; 1 кашика киселе павлаке; 200 гр сира; 3-4 чена белог лука; 3 јаја; уља; соли бибера; зачина; мало качкаваља.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Припрема: На уљу пропржити сецкан млад лук па додати сецкан бели лук, и сецкан спанаћ. Упржити да испари течност. Скинути са рингле додати мало зачина, соли и бибера. Сир издробити виљушком додати павлаку и млеко и изједначити.

Kад се спанаћ мало прохладио додати сир са јајима и промешати. Ђувеч подмазати уљем па улити спанаћ. Посути ренданим качкаваљем пећи око 35 минута на 200 степени Ц ако треба и дуже да испари сва течност. Пред крај у средину ставити једно јаје!

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...