Блог Бакина кухиња увек нас обрадује неким новим, креативним јелом. Овога пута направили су право изненађење за све. Дека, који је, иначе, дегустатор најбољих бакиних специјалитета, нашао се у улози кувара и спремио је прави мушки ручак.
Уживајте!
Потребно је: 1/2 кг спанаћа; 1-3 везе младог лука; 200 мл млека; 1 кашика киселе павлаке; 200 гр сира; 3-4 чена белог лука; 3 јаја; уља; соли бибера; зачина; мало качкаваља.
Припрема: На уљу пропржити сецкан млад лук па додати сецкан бели лук, и сецкан спанаћ. Упржити да испари течност. Скинути са рингле додати мало зачина, соли и бибера. Сир издробити виљушком додати павлаку и млеко и изједначити.
Kад се спанаћ мало прохладио додати сир са јајима и промешати. Ђувеч подмазати уљем па улити спанаћ. Посути ренданим качкаваљем пећи око 35 минута на 200 степени Ц ако треба и дуже да испари сва течност. Пред крај у средину ставити једно јаје!