Спартак, колач који осваја на први залогај: Побољшана, чоколадна верзија чувене мађарице

0
842
Фото: Јутјуб/принтскрин

итни колачи су супер решење када су прославе у питању, поготово када је сезона слава. Али, њих можете да једете увек јер ко још може да одоли слаткишима, поготово ако су чоколадни. Сада је чувни колач, мађарице, добио побољшану верзију која се заиста једноставно прави.

Састојци:

За кору:

350 г брашна
150 г шећера
30 г какаоа
2 јајета
1 кашичица соде бикарбоне
1 кашичица прашка за пецива
70 г меда
100 г путера
За фил:

Pročitajte i  Турски султан тражио је од Козака из Запрожја да се предају: Њихов одговор ушао је у историју као најсмешнији дипломатски одговор икад

600 мл млека
130 г шећера
200 г путера
2 јајета
10 г ванилин шећера
30 г скроба
100 г млевених ораха
За глазуру:

50 г маслаца
100 г шећера
50 мл млека
30 г какаоа

Припрема:

Брашно, какао и прашак за пециво помешајте. Путер, мед и шећер истопите на пари, па додајте јаја и умутите. Затим сипајте и соду, па промешајте и склоните са ватре. Додајте у брашно. Лепо сједините варјачом и ставите у фрижидер на 20 минута. Поделите на 7 делова и сваки развуците у танак правоугаоник и избоцкајте виљушком. Пеците у плеху обложеном пек папиром на 170°Ц око 7 минута.

Pročitajte i  "У мени теку снажна индијанска и српска крв" Србин који је постао ИНДИЈАНСКИ ПОГЛАВИЦА: Од оца Србина научио да ради, од мајке индијанске принцезе да се бори

Млеко и скроб помешајте, па ставите да се кува. Шећер, ванилин шећер и јаја умутите, па додајте у проврело млеко. Мешајте док се не згусне, па охладите у фрижидеру. Умутите фил, па додајте умућени путер и сједините миксером.

Ређајте кору, танак слоја фила, мало млевених ораха и тако док не утрошите састојке. Помешајте шећер, млеко и какао и кувајте, уз мешање, док се све не сједини. У врелу галзуру додајте путер и мешајте док се не отопи. Прелијте преко колача.

Pročitajte i  СРБИ СУТРА СЛАВЕ СВОГ НАЈВЕЋЕГ СВЕТИТЕЉА: Обичај налаже да се тог дана НИКАКО НЕ НОСИ ОВА БОЈА, јер навлачи несрећу!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име