Специјалитет са севера Србије: Војвођанска гулаш чорба по рецепту наше читатељке

Наша читатељка Јасна Јовановић, послала нам је рецепт за јело које, како каже, често прави својој породици за ручак.

 

Потребно вам је:
600 гр говеђег меса
3 главице црног лука
3 чена белог лука
3 кромпира
веза мирођије
1 дл уља
1 л говеђег фонда или коцка за говеђу супу
кашика алеве паприке
со и млевени бибер по укусу

Pročitajte i  Почео је Васкршњи пост: Постом човек вежба великодушност и олакшава тело и дух од мрака и дебелости

Припрема:

Пре кувања говеђе месе од врата или плећке исецкајте на ситне коцкице. Црни лук очистите и исеците на ребарца а бели лук ситно исецкајте. Кромпир очистите, оперите и исецкајте на коцкице 1 цм а мирођију такође ситно исецкајте. Ако уместо фонда користите коцке за супу, скувајте у 1л воде.
У лонцу на загрејаном уљу пропржите црни лук да благо порумени, додајте месо и пржите док месо не добије боју. Преко меса и лука поспите алеву паприку и кратко пропржите. Додајте зачин- со и бибер по укусу. Када месо омекша, додајте кромпир, бели лук и кувајте док све намирнице не омекшају. На крају чорбу зачините мирођијом.

Pročitajte i  Маска за опоравак косе и јачање длаке: Будите нежни према својој коси уз помоћ природних састојака

 

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...