Ako planirate put u Grčku ovo je spisak namirnica koje smete da unesete

0
610

Spisak namirnica koje smete da unesete u Grčku je ograničen!

Grčka je već decenijama omiljeno letovalište srpskih turista.
Mnoge srpske porodice već dugo praktikuju da kada krenu na letovanje, sa sobom nose određene količine hrane. Budući da se procenjuje da će ove godine Grčka biti znatno skuplja u odnosu na prethodne, srpski turisti će sigurno želeti da ponesu više hrane nego inače.

spisak namirnica koje smete da unesete

Da vam se ne bi dogodilo da vam uzimaju hranu na granici, treba da imate na umu šta od namirnica sme da se nosi, a šta ne.

Pročitajte i  Nastup TOS na sajmu„ITF SLOVAKIATOUR 2022“ u Bratislavi

U Grčku nije dozvoljen unos mleka, mlečnih proivoda i mesa, dok sa sobom smete da ponesete mleko u prahu za bebe (do 2kg), hranu za bebe i hranu za kućne ljubimce (isto do 2kg).

Osobe starije od 17 godina mogu poneti u ručnom prtljagu po litar alkoholnog pića sa ukupnim udelom alkohola od 22 posto i manje, 12l piva i 4l vina. Voća i povrća možete poneti do 5kg.

Pročitajte i  Toliko su se voleli, da su UMRLI JEDNO ZA DRUGIM: Večna ljubav čuvene Riske bila je kao scenario za romantični film

Kada su u pitanju troškovi, ako nosite 10.000 evra ili više u gotovini sa sobom, neophodno je da to i prijavite.
U proseku je neophodno dnevno izdvojiti oko 35 evra pored plaćenog aranžmana.

1418204115_luksuz-plaze-top-10-najboljih-tropskih-praznicnih-destinacija-u-sad-99
Na mnogim plažama ne morate posebno da plaćate ležaljku, ako naručite piće u kafiću, za koje treba isdvojiti oko 5 evra.

Međutim, ukoliko letujete na ekskluzivnijim letovalištima ili biste želeli da posetite neku od ekskluzivnijih plaža, ležaljka bi mogla da vam iznese čak više nego samo prenoćište u prosečnom apartmanu, te je neophodno izdvojiti i do 15 evra bez pića.

Pročitajte i  Iz ljubavne veze Mome Kapora i princeze Jelisavete nastala je čuvena knjiga: Njihov odnos bio je pun spekulacija - DUGO SE ĆUTALO I ŠUŠKALO!

Dodatni izlet, grčko veče ili krstarenje mogu vas koštati i preko 60 evra, večera za dvoje može vas koštati oko 40 evra, a giros možete koštati i do 7 evra.

Za pušače koji idu drumskim saobraćajem dozvoljeno je da unesu 40 cigareta, dok oni koji putuju vazdušnim ili morskim, mogu i do 5 puta više da unesu.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime