Споља хрскава, изнутра сочна: Најбоља пита са јабукама за све прилике

Састојци:

4 јабуке (средње)
3 кашике шећера
1 кашика воде
1 мања кашичицацимета
1 + 1/2 кашичице маслаца/путера

Састојци за тесто:

150 г маслаца/путера
130 г шећера200 г глатког брашна
1 мања кашичица соли

Припрема:

Огулите јабуке и насецкајте их на коцкице или кругове по жељи.
У тигањ ставите кашику воде и маслаца, а када се маслац отопи додајте насецкане јабуке, те поспите шећером и циметом и мешајте док јабуке не постану мекане, али немотје дозволити да се распадају.
У посуди помешајте брашно, со, шећер и маслац или уље (120 мл).
У тепсију/плех ставите припремљене јабуке и поспите тестом преко њих.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 190°Ц док тесто не поприми златну боју (отприлике 20-35 минута)

Извор: Coolinarika

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...