Спортска хала у Мионици изграђена по светским стандардима: Место које ће ускоро постати центар великих спортских догађаја

0
1159

Након дугих 25 година стрпљивог чекања, општина Мионица ће ускоро добити једну од најмодернијих хала спортова у западној Србији. Одличном сарадњом и договорима између  Министарства омладине и спорта, Рукометног савеза Србије и локалне самоуправе, крајем прошле године је почела изградња спортске хале у Мионици. Нова хала, која ће бити урађена по високим светским стандардима, требало би да буде завршена средином овог лета.

Унутрашњи радови на изградњи спортског центра у Мионици

Пуштањем у рад ове спортске хале, Мионица ће добити велики спортски центар, отвориће се Национални тренинг центар за рукомет и оствариће се услови за све друге спортове.  Један од циљева овог великог пројекта је и да спортисти из целе наше земље али и региона долазе у Мионицу на спортске припреме и такмичења.

Председник општине Мионица, Бобан Јанковић, сматра да ће становници варошице бити изузетно задовољни спортском халом:

“Мионичани ће бити добри домаћини озбиљних такмичења и државних првенстава. Изградњом спортске хале  створићемо базу где ће наша деца моћи да тренирају, да се баве широким спектром различитих спортова, а Мионица ће завршетком овог пројекта добити сасвим другачији изглед и постати место окупљања многобројних спортиста и рекреативаца” – рекао је Јанковић.

Овај велики пројекат се гради уз помоћ Владе Републике Србије и Министарства омладине и спорта и представљa најсавременији инфраструктурни објекат у области спорта у целом Колубарском округу али и шире.

Почетком априла ове године, радове на изградњи спортске хале су у друштву председника општине Мионица, Бобана Јанковића, обишли министар спорта и омладине – Вања Удовичић и председник Рукометног савеза Србије – Божидар Ђурковић. Том приликом су исказали опште задовољство због изградње овако значајног објекта који ће у будуће предстваљати центар важних спортских догађаја.

Министар спорта Вања Удовичић и председник рукометног савеза Божидар Ђурковић обишли су радове

Укупна површина хале износи 2.900 метара квадратних са максималним капацитетом 2.800 људи. Цео пројекат биће урађен према ФИБА и ИХФ нормама за одигравање међународних утакмица.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име