Srbin iz Bele Palanke izmislio genijalnu spravu za roštiljanje: Ostavite meso da se peče i vratite se po njega kad bude gotovo

0
293

Izum Miloša Marinkovića iz Bele Palanke obožavaće mnogi Srbi koji ne vole da dežuraju pored hrane dok se ona priprema. U pitanju je roštilj u kom meso ne treba da se okreće, već se ono samo “vrti” i samim tim ravnomerno i brže peče.

Na ideju da napravi skaru u formi žiroskopa je, kako kaže, došao gledajući zanimljive sprave koje postoje na internetu. Potom je gledao kako funkcioniše žiroskop i njegovo kretanje i tako mu je “palo na pamet” da ugradi skaru u njegov središnji deo i olakša pečenje mesa svim roštiljdžijama.

Pročitajte i  Oštra i hladnokrvna: Kneginja Ljubica kuburom presudila jednoj od ljubavnica kneza Miloša

Njegov izum sigurno će olakšati roštiljanje, jer je potrebno da se meso samo ubaci u skaru i pusti da se okretanjem ispeče. Nema ručnog okretanja mesa i ravnomerno se peče sa svih strana.

Gril kobasice, pileće meso, pljeskavice, šnicle – sve može jednostavnije i za nijansu brže da se napravi u njegovoj jedinstvenoj skari.

Pročitajte i  Zvali su je Crnom princezom Beograda: Rođena je u jednoj od najbogatijih porodica, sve je prodala zbog poroka i umrla u najvećoj bedi

Belopalančanin kaže da na našem tržištu ne postoji ovakva skara, a on razmišlja da svoju počne da prodaje. Već ima onih kojima je zanimljiva i koji bi da je isprobaju na narednom roštiljanju.

Južne vesti

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime