SRBIJA TURISTIČKI HIT U BRITANIJI: Zabeležen ogroman skok britanskih turista

0
319

Početak turističke 2016. godine u Srbiji obeležio je ogroman skok dolazaka britanskih turista od čak 43 odsto, mereno brojem dolazaka i noćenja, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS) pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku.

hram

Prema pisanju britanskog lista Miror, destinacije koje su najviše u trendu u 2016. godini za britanske turiste su – Kolumbija, Srbija, Zelenortska ostrva i Tajland. Po rastu broja putovanja sa britanskih aerodroma, Srbija je druga najpopularnija destinacija sa rastom od 47,6 procenata.

Pročitajte i  Pismo profesorke iz Srbije uzburkalo javnost: Odgajamo zombi generacije koje ne zanima ništa i koji čekaju da "odbleje" život u blaženoj otupelosti

Ovog proleća, u organizaciji TOS-a, koji godinama intenzivno promoviše Srbiju kao turističku destinaciju u Velikoj Britaniji, našu zemlju će posetiti novinari dnevnih listova Independent i Gardijan i prestižnog turističkog magazina Vonderlast (Wanderlust).

Kako ističu iz TOS-a, u pripremi je i kampanja usmerena na porodični odmor u Srbiji putem magazina i portala Femili treveler (Family Traveller), a interesovanje za reportaže o Srbiji pokazuju i TV ekipe.

Pročitajte i  Kad pokojnik dođe u san: Ovo je pet razloga zašto vas mrtvi posećuju

TOS kroz svoje promotivne aktivnosti podržava i britanske organizatore putovanja koji dovode najviše turista u Srbiju, kao što su Ridžent Holidejs (Regent Holidays) i Eksplor (Explore), a programe posete Srbiji realizuje u saradnji sa Er Srbijom, Turističkom organizacijom Beograda i drugim lokalnim turističkim organizacijama.

pobednik

Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime