Србин живео 130 година: Имао је 5 ЖЕНА, а сваког јутра радио је ИСТУ СТВАР која му је продужила живот

0
3686
Фото: Јутјуб/принтскрин/Курир телевизија

Српски Ага, као су од милоште мештани звали овог старину од 130 лета. Толико је живео Јован Ивић из куршумлијског села Богујевац.

Иако је на сеоском гробљу на његовој спомен плочи уклесано да је живео 126 година, имали смо прилике да завиримо у извод из матичне књиге рођених и да се уверимо да је Јован поживео до 130 године.

Pročitajte i  Невероватно узбудљива игра судбине двеју породица: Песма "Бело Ленче" крије истину о најлепшој љубавној причи из Врања

Грешку је направио каменорезац који је на споменик уклесао мање година. Невероватно, али постоји и умрлица која то доказује. Али није ту крај чудима са Јованом. Дуговечни старина имао је чак пет жена, које је сахранио једну поред друге. Име свакој од жена почињало је на слово “С”.

Ово су Јованове жене: Стојанка, Станка, Стамена, Смиљана и Стана.

Pročitajte i  Задужио нас је за сва времена: Београду је поклонио хотел Москву, Касину и хотел Балкан, а данас НИКО не зна ко је он!

“Kад год дођем на гробље ја запалим свећу и његовим бившим женама. Деда је последњи умро, он је своје жене сахранио. Тачно кад је напунио 100 година, израсли су му нови зуби, а после неког времена израсли су му и умњаци”, открио је његов унук Лука.

Kаже да је деда Јован јео искључиво домаћу храну, својом руком произведену.

Pročitajte i  Савршена чоколадна сладолед торта: Потребна су вам само 3 састојка, а ГОТОВА ЈЕ ЗА 5 МИНУТА

“Није постојало купатило, али је деда највише волео увече да се истушира, а ујутро је обавезно пио по чашицу ракије”, испричао је Лука.

Извор: Курир телевизија

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име