Srceparajuće reči koje su napisale kolege povodom godinu dana od Mandine smrti

0
128

Prošla godina je bila kobna, napustile su nas zauvek neke naše najveće  glumačke legende. Jedan od njih svakako je bio i Milorad Mandić-Manda. Uz njega smo rasli, uz njega se smejali, plakali, bili srećni.

milorad mandić-manda

Nekako svako od njih je učestvovao u izgradnji nas samih kao ljudi, jer naši filmovi su toliko jedinstveni i realni da ponekad ta realnost boli, a oni su uspeli da se poistovete sa svim tim situacija i realnosti koju smo svi zajedno živeli u ovoj našoj zemlji Srbiji, pa su nam na taj način postali mnogo bliski, toliko da nas je njihov odlazak sa ove scene pogodio i rastužio na duži period.

Pročitajte i  Dosadne su kao stenice, ali mnogi ne znaju da su vrlo opasne: Smrdibube mogu da ujedu, a posledice nisu nimalo naivne

Milorad Mandić je preminuo  na sceni, tokom pretpremijere predstave “Petar Pan” u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić”, 15. juna 2016. godine pod posledica srčanog udara. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, pored još dve glumačke legende Velimira Bate Živojinovića i Dragana Nikolića, uz tonove omiljene pesme “Nesanica”.

milorad mandić-manda

Povodom godišnjice Mandinog odlaska, pozorište “Boško Buha” objavilo je saopštenje kojim se prisećaju rano preminulog kolege i upravnika.

Pročitajte i  Lička kapa: Oličenje srpskog slobodarskog duha i čuvar kosovskog zaveta i predanja

Džordž Bernard Šo je rekao: „Život izjednačuje sve ljude. Smrt otkriva izuzetne.“

Mi smo, doduše, nekako uvek znali da je naš Milorad Mandić Manda poseban čovek.

Svakog dana smo svedočili njegovoj velikoj posvećenosti, energiji, odlučnosti, upornosti i ljubavi koju je imao za svakoga. Znali smo da je izuzetan, ali kako to biva, uzimali smo to ponekad zdravo za gotovo, misleći da će on uvek biti tu, i da će naš zajednički put mnogo duže trajati. Da imamo još vremena.

Pročitajte i  Deo Srbije koji je najlepši kada se poseti u jesen: Predeo naslikan najlepšim bojama

Tek njegova prerana smrt probudila je u nama svest sa kakvim smo čovekom svakog dana provodili vreme, sa kakvim smo čovekom sarađivali, družili se, svađali se, smejali i delili ideje o budućnosti našeg pozorišta. Iako već godinu dana nije sa nama, naš Manda je svakog dana u našim mislima, sećanjima i razgovorima. A ta sećanja ne blede, i neće nikada izbledeti.

Pozorište Boško Buha

dnevno.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime