Srceparajuće reči koje su napisale kolege povodom godinu dana od Mandine smrti

0
414

Prošla godina je bila kobna, napustile su nas zauvek neke naše najveće  glumačke legende. Jedan od njih svakako je bio i Milorad Mandić-Manda. Uz njega smo rasli, uz njega se smejali, plakali, bili srećni.

milorad mandić-manda

Nekako svako od njih je učestvovao u izgradnji nas samih kao ljudi, jer naši filmovi su toliko jedinstveni i realni da ponekad ta realnost boli, a oni su uspeli da se poistovete sa svim tim situacija i realnosti koju smo svi zajedno živeli u ovoj našoj zemlji Srbiji, pa su nam na taj način postali mnogo bliski, toliko da nas je njihov odlazak sa ove scene pogodio i rastužio na duži period.

Pročitajte i  Uz ove dečje emisije smo odrastali: Da se prikazuju i danas bilo bi manje vršnjačkog nasilja u školama i na ulici

Milorad Mandić je preminuo  na sceni, tokom pretpremijere predstave “Petar Pan” u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić”, 15. juna 2016. godine pod posledica srčanog udara. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, pored još dve glumačke legende Velimira Bate Živojinovića i Dragana Nikolića, uz tonove omiljene pesme “Nesanica”.

milorad mandić-manda

Povodom godišnjice Mandinog odlaska, pozorište “Boško Buha” objavilo je saopštenje kojim se prisećaju rano preminulog kolege i upravnika.

Pročitajte i  10 dužnosti srpskih đaka iz 1910. godine: Deca su se vaspitavala da, pre svega, budu dobri ljudi

Džordž Bernard Šo je rekao: „Život izjednačuje sve ljude. Smrt otkriva izuzetne.“

Mi smo, doduše, nekako uvek znali da je naš Milorad Mandić Manda poseban čovek.

Svakog dana smo svedočili njegovoj velikoj posvećenosti, energiji, odlučnosti, upornosti i ljubavi koju je imao za svakoga. Znali smo da je izuzetan, ali kako to biva, uzimali smo to ponekad zdravo za gotovo, misleći da će on uvek biti tu, i da će naš zajednički put mnogo duže trajati. Da imamo još vremena.

Pročitajte i  "Šta je priroda? Priroda je da smo Srbi": Izjava podgoričkog mališana pravi je hit na internetu

Tek njegova prerana smrt probudila je u nama svest sa kakvim smo čovekom svakog dana provodili vreme, sa kakvim smo čovekom sarađivali, družili se, svađali se, smejali i delili ideje o budućnosti našeg pozorišta. Iako već godinu dana nije sa nama, naš Manda je svakog dana u našim mislima, sećanjima i razgovorima. A ta sećanja ne blede, i neće nikada izbledeti.

Pozorište Boško Buha

dnevno.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime