KRENUO JE DA KRSTI DECU: Jedan pop mu je tražio 10.000 dinara, a kod drugog je za ovo pitanje usledio još veći šok!

0
1570

Nenad je hteo da na prvi rođendan krsti blizance, ali ga je dočekalo jedno veoma neprijatno iznenađenje!

krstovdan

– Pre godinu dana smo supruga i ja dobili blizance, pa smo odlučili da ih krstimo na njihov prvi rođendan. Otišao sam kod našeg sveštanika da bi zakazao termin, međutim, pamet mi je stala kada je rekao da će me krštenje koštati skoro 10.000 dinara- započeo je ispovest Nenad Đ. (47) iz mesta Busije, kod Batajnice.

Pročitajte i  Otac Aca, Božji čovek: Zbog srpskog sveštenika iz Čikaga i muslimani prelaze u pravoslavlje

krstenje

Srpska Pravoslavna Crkva navodi da ne postoji cenovnik za verske usluge. Međutim, njega je sačekala malo drugačija situacija.

– Nisam znao da će mi sveštenik tražiti 10.000 dinara za krštenje. Hteo sam da ostavim dobrovoljni prilog, ali ovo je stvarno previše. Odlučio sam da se raspitam kod ostalih sveštenih kolika je “tarifa”, pa da vidim gde je najjeftinije jer sam stvarno hteo da krstim svoju decu- dodao je Nenad.

Međutim od prijatelja je čuo da sveštenik u Staroj Pazovi naplaćuje…

Pročitajte i  Slavimo Srđevdan, krsnu slavu i praznik sa mnogim običajim: Veruje se da svetac danas leči sve koji pate od ovih bolesti

On je od prijatelja koji je nedavno krstio svoje dete čuo da sveštenik u Staroj Pazovi ne naplaćuje krštenje.

bonton-krstenja-21

– Uputio sam se tamo, nisam se previše nadao, ali nisam imao šta da izgubim. Ispostavilo se da je moj prijatelj bio u pravu, sveštenik nije hteo da uzme novac. Pokazao mi je na ikonu i rekao da ostavim novac kao dobrovoljni prilog ako želim i to je to- ispričao je Nenad.

Pročitajte i  Moć koju poseduje Časni Krst Gospodnji: Zbog čega je on najsvetiji znak i simbol naše vere

Evo šta je rekao za svog sveštenika na kraju

Nenad je prošle nedelje krstio svoju decu, ali, kako kaže, za njegovog parohijskog sveštenika su vrata njegove kuće zatvorena do daljnjeg.

krstopoklona-nedelja-andrijevica-11-2

– Izgleda da danas treba da imaš pare da bi bio vernik. Ne želim da kritikujem sve sveštenike jer sam se uverio da ima izuzetaka, ali cela ova stvar sa tarifama je prevršila svaku meru – zaključio je on.

Izvor: Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime