Српска сељачка кајгана од кромпира: Стари домаћи специјалитет и права енергетска бомба

Kајгана од кромпира je стари домаћи специјалитет који се још увек може пронаћи по селима Србије, где се много ради и квалитетно једе.

Српском сељаку требало је ујутро да поједе нешто што се спрема на брзину а да дуго држи ситост, како би издржао целодневни рад на пољима. Сељачка кајгана од кромпира, у том смислу, права је калоријска бомба, поготово кад се удружи са домаћим кајмаком!

За ову кајгану вам је потребно:

100 г сланине,
50 г путера или маргарина,
2 кромпира,
веза першуна,
лист целера,
8 јаја,
со, бибер.

Припрема:

У половини масноће испржити претходно исецкану сланину. Кромпир исеците на танке колутове и пропржите га с другом половином масноће. Кад добије боју, додати му сецкани першун и целер. Излупати јаја, посолити, побиберити, додати кромпир, брзо промешати и све сасути у тигањ са пропрженом сланином.

Испећи омлет с обе стране, а водити рачуна да остане мек и дебљег слоја. Можете га служити топлог или хладног, уз кајмак или сезонску салату.

BastaBalkana.com

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...